Zvěřinový guláš
Ve šťavnatém guláši můžete využít čerstvou podzimní zeleninu a srnčí maso
Ingredience a množství
cca 2 kg zvěřiny
2 cibule
2 mrkve
1 kořen petržele
100 g slaniny
cca 1-2 dl rozmarýnu a tymiánu
nasekaný drcený černý pepř
2 lžičky soli
4-6 stroužků česneku
pár bobkových listů
olej a máslo
1 dl zvěřinového vývaru nebo silného masového vývaru
2 dl červeného vína
cca 2-3 dl vody
Postup přípravy
Maso nakrájíme na velké kousky a slaninu na plátky. Oloupejte a nakrájejte cibuli, mrkev a pastinák. Oloupejte a nasekejte stroužky česneku a nasekejte bylinky.
Na směsi másla a oleje osmahneme kousky masa, slaninu a cibuli. Kousky masa, cibule a kořenové zeleniny přendejte do hrnce. Přidejte koření, masový vývar a vodu tak, aby byly ingredience ponořené.
Hrnec dáme do trouby a dusíme na 150 stupňů cca 4-5 hodin.
Dušené maso podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.
Díky za recept Oskari Lahti