Dutch Baby nebo holandské palačinky
Připravte si úžasně křupavé a vzdušné holandské palačinky na víkendovou snídani nebo brunch. Palačinka Dutch Baby se peče na litinové pánvi, takže okraje nádherně křupnou.
Ingredience a množství
4 porce (pánev na bliny/servírovací pánev)
3 vejce
2 dl plnotučného mléka
2 lžíce másla (rozpuštěného)
1 ½ dl pšeničné mouky
2 lžíce kukuřičného škrobu
½ lžičky soli
2 lžíce másla na vymaštění pánví
Možnosti plnění:
bobule, šlehačka a moučkový cukr.
Losos uzený za studena, crème fraiche, avokádo.
Postup přípravy
Nastavte troubu na 200 stupňů.
Do trouby vložte litinovou pánev na bliny nebo servírovací litinovou pánev (průměr 13-16 cm).
Zatímco se pánev zahřívá v troubě, připravte si těsto.
Vejce rozšlehejte do pěny v misce. Přidejte mléko, rozpuštěné máslo, mouku, kukuřičný škrob a koření. Mixujte do hladka.
Rozpálenou pánev opatrně vyjměte z trouby a na pánev dejte máslo, aby se rozpustilo. Nalijte těsto do formy a vraťte do trouby. Pečte 20-25 minut, dokud palačinka nevykyne a pěkně nezhnědne.