Menu
S kuchyňským nádobím Maku Kitchen Life je radost a zábava vařit.
0,00 
0
Váš nákupní košík
Celkem: (vč. DPH)
Pokračovat do košíku
Nákupní košík je prázdný.
Pozadí hlavičky stránky

Chleba z litinového hrnce

Délka čtení: 1 min., 3 sec.
Chleba z litinového hrnce

Lahodný a křupavý domácí chléb. Chléb získá při pečení křupavou kůrku a dlouhá doba kynutí dělá chléb nadýchaným a hlavně chutným.

Ingredience a množství

7 dl pšeničné mouky
1 lžička soli
4 g čerstvého droždí nebo 1/2 lžičky sušeného droždí
3 1/2 dl vody
 

Postup přípravy

V misce smícháme vlažnou vodu s ostatními ingrediencemi. Pevně ​​přikryjte a nechte 12-24 hodin kynout.

Před pečením těsto vyklopíme na pomoučený stůl a dvakrát otočíme, nehněteme. Povrch posypeme trochou mouky a přikryjeme utěrkou. Kotlík vložíme do studené trouby a troubu rozpálíme na 225 stupňů. Když těsto kyne asi 30 minut, vyndejte formu z trouby a vnitřek lehce potřete řepkovým olejem.

Těsto vložíme do horkého hrnce a přiklopíme pokličkou. Pečeme 30 min. Odstraňte poklici a pečte cca 15 min. nebo dokud povrch nezíská krásnou barvu. Vyjměte chléb z formy a před podáváním jej nechte vychladnout.

Užijte si svůj vlastnoručně upečený chléb!

 

Galerie